Ostaminen osamaksulla

Kalliimpaa nukkea, esimerkiksi keräilyharvinaisuutta, tai sitten useampaa nukkea ostaessa joskus joutuu turvautumaan osamaksuun. Erityisesti lapsiperheillä on usein budjetti tiukalla ja lapsen syntymäpäivää on hankala siirtää. Onneksi maksua voi lykätä eteenpäin helpommin. Wikipedia määrittelee osamaksun seuraavasti.

Osamaksu tarkoittaa kauppatapaa, jossa kauppahinta maksetaan myyjälle ennalta sovituissa erissä. Ostaja saa kaupan kohteen haltuunsa heti osamaksusopimuksen päättämisen jälkeen maksettuaan osamaksuhinnasta ensimmäisen erän eli käsirahan.

Tässä artikkelissa kerromme erilaisista osamaksu- ja lainavaihtoehdoista, joita netistä ostaessa voi käyttää.

Klarna

Klarna on Suomessa laajasti käytössä oleva maksupalvelu, johon sisältyy myös laskulla maksaminen sekä osamaksu, jossa voit maksaa useassa eri erässä ostamasi tuotteet. Laskuun saa monesti korotonta maksuaikaa, vaikka laskutuslisä on kallis. Osamaksu on jonkin verran edullisempi, kuin se vaihtoehto, jossa hakisit erikseen lainaa netistä ostosten tekemistä varten. Riippuen tietysti mihin luottoon vertaa.

Collector

Collector on niin ikään ruotsalainen lainayhtiö ja maksupalvelu, jonka kärkituote on vakuudeton kulutusluotto. He tarjoavat useissa eri verkkokaupoissa osamaksua, jonka luottolimiitti on 1000-5000 väliltä. Hinnat ovat suurin piirtein samat, ostit sitten osamaksulla tai hait erikseen lainaa heiltä. Osamaksu voi olla vähän edullisempi, mutta erikseen lainaa hakemalla saat joustavammat ehdot.

Jousto

Jousto on amerikkalaisen DFC Nordicin maksutapa, joka ei ole yhtä laajalti käytössä kuin yllämainitut, mutta on vähintäänkin yhtä kätevä. Ehdot ovat varsin kohtuulliset, johtuen ehkä siitä, että DFC on paremmin tunnettu pikalainatuotteistaan, joita ovat mm. Laina.fi sekä Risicum. Vaikka nämä lainat ovat kalliita, ne ovat muihin vastaaviin lainoihin verrattuna maltillisella korolla.

Kannattaa lukea myös Helsingin Sanomien artikkeli matkan ostamisesta osamaksulla. Et ehkä ole ostamassa lomamatkaa, mutta monet samat periaatteet pätevät mihin tahansa hankintaan netistä jonka teet. Kaikissa tapauksissa on tärkeää ymmärtää, että osamaksusta tai mistä tahansa maksun lykkäämisestä syntyy useimmiten kuluja. Lisäksi luotolla maksaessa helposti hämärtyy oma maksukyky, joten on erittäin tärkeää, että lasket oman taloutesi kantokyvyn ennen merkittävimpien ostosten tekemistä.

Mikäli kuulut niihin kuluttajiin, joilla on luottokortti käytössään, kannattaa harkita sen luotto-ominaisuuden käyttämistä osamaksun sijaan erityisesti silloin, jos kykenet maksamaan ostoksesi takaisin nopeasti. Luottokortilla saatava ”laina” on varsin kallista pitkässä juoksussa, mutta monesti siinä on tietty aika, jonka sisällä ostokset voi maksaa kuluttomasti ja korottomasti takaisin.

This entry was posted in Blog.