duck

Uimalelu

Uimalelut ovat ehdottomasti kesän must have -muotijuttu. Eikä nyt puhuta vain lapsista, vaan myös muotitietoisten aikuisten on pakko saada tuo vinyylinen kelluke kesämökin järvenrannalle tai etelänmatkan hiekkarannalle mukaansa. Eikä tämä villitys rajoitu vain kesäkauteen, kun onhan meillä myös talven etelänmatkasesonki!

Flamingo vai donitsi?

Uimaleluja on moneen lähtöön. Niitä on saatavilla lähes kaikissa muodoissa ja väreissä, vain mielikuvitus on valmistajien rajana. On haita, krokotiilia, venettä ja patjaa, jotka ovat ehkä olleet niitä perinteisimpiä malleja kautta aikain, mutta näiden mallien rinnalle on noussut myös muita mielenkiintoisia malleja, kuten vaaleanpunainen flamingo tai värikkäillä nonparelleilla koristeltu donitsi. Tuskin kovinkaan montaa uimarantaa nähdään vailla tuota vaaleanpunaista flamingoa tai herkullista donitsia.

Uimaleluthan voivat tietysti käsittää kaiken rantaleikkeihin liittyvän lapiosta hiekkalinnamuottiin, sukeltamisesta vesipyssyihin ja pallopeleihin tai siihen paljon huomiota saaneeseen flamingoon. Tässä tekstissä viitataan kuitenkin suosikkiuimaleluihin eli juuri siihen vaaleanpunaiseen flamingoon tai donitsirinkulaan.

Uimalelu on myös kelluke

Uimalelu voi toimia muotonsa puolesta myös uimarenkaana, eli se on myös kelluke siinä missä lapsen hauska rantalelu tai instagrammaajan somiste. Uimarengas tai -kelluke voi olla veteen opettelevalle pikkulapselle tärkeä apuväline veteen tutustumisessa. Uimarengas vyötäisillä lapsen on turvallista rohkaistua vesileikkeihin, toki aina aikuisen valvovan silmän alla. Eihän lapsi voi vastustaa Barbie- tai Batman-aiheista uimarengasta! Oman suosikkilelun parissa rantaveden kylmyyskin unohtuu.

Kesä on uimalelujen kulta-aikaa eikä talven etelänlomakausi jää siinä kesää huonommaksi. On selvää, että uimalelut ovat tulleet jäädäkseen ja kuuluvat kesään ja rantaleikkeihin siinä missä meri ja aurinkokin.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: