Kaikki ovat yhdistäneet leikkimisen lasten kanssa ja elämän alkuvaiheeseen. Mutta sillä ei välttämättä ole mitään tekemistä lasten kanssa. Leikki voi lisätä elämään iloa, lievittää stressiä ja jopa fyysistä kipua, auttaa oppimisessa, ja yhdistää sinut muihin ja ympäröivään maailmaan. Se voi saada sinut ymmärtämään lapsia tai muita. Leikki voi myös tehdä työstä tuottavampaa ja miellyttävää, ja tämän vuoksi todennäköisesti miksi monet suuret yritykset ja yritykset, kuten Google, Amazon ja muut, ovat ottaneet työpaikallaan leikkihuoneen tai pelitaukoja, jotka koskevat pelkästään pelaamista tai muuta toimintaa. Jos sinulla on onni työskennellä sellaisessa yrityksessä, omaksu kulttuuri; Jos yritykselläsi ei ole pelietiikkaa, voit silti pistää oman leikillisyytesi taukoihin ja lounasaikoihin (älä kuitenkaan liioittele sitä, koska kaikki ihmiset eivät todennäköisesti pysty ymmärtämään leikillisyyttäsi). Pidä kamera tai luonnosteluvihko käsilläsi ja pidä luovia taukoja, kun mahdollista. Vitsaile työtovereiden kanssa kahvitaukojen aikana, lievitä stressiä lounaalla pelaamalla korttia tai sanapelejä yhdessä. Se voi vahvistaa sidettäsi työtovereidesi kanssa ja parantaa työsuoritustasi. Ja se voi myös rohkaista ryhmätyötä. Ihmisille, jotka tekevät arkipäiväisistä töistä, leikkimallin ylläpitäminen voi muuttaa todellisen työpäivän helpottamalla tylsyyttä. Älä vain anna kukaan ajatella, että mielipiteesi työstä on tylsää ja arkista!

Ei ole koskaan liian myöhäistä kehittää leikkisää, humoristista puoltasi, ja on tärkeää tehdä niin. Jos huomaat leikkisyytesi rajoittuvan, on mahdollista, että olet itse tietoinen ja huolissasi siitä, miltä näytät ja kuulostat muille yrittäessäsi olla kiva. Siksi leikki voi tehdä sinusta mukavan henkilön, jota on helppo lähestyä ja ymmärtää.

Voit pelata yksin tai lemmikkisi kanssa, mutta suuremman hyödyn saamiseksi pelaamiseen tulisi osallistua ainakin yksi muu henkilö, kaukana elektronisten vempaimien aistinvaraisesta ylikuormituksesta. Se lievittää stressiä vapauttamalla endorfiineja, jotka edistävät yleistä hyvinvointia ja voivat jopa väliaikaisesti lievittää kipua.

Se voi parantaa aivojen toimintaa laajassa ajassa (shakin ja muiden lautapelien pelaaminen), ja hauskanpito- ja oppimisprosessin lisäksi ne voivat torjua stressiä ja masennusta. Tämä voi stimuloida mieltä ja lisätä luovuutta. Aivan kuten pienet lapset oppivat usein parhaiten leikkiessään, tämä periaate pätee myös aikuisiin. Pelin kautta olemme rentoutuneet, päästämme irti ongelmista ja ilmaisemme itseämme täysin, mistä todennäköisesti syystä pidämme siitä niin paljon. Opit myös uuden tehtävän paremmin, kun se on hauskaa ja olet rento ja leikkisä tunnelma. Leikki voi myös stimuloida mielikuvitustasi, auttaa sopeutumaan uusiin ja vaikeisiin tilanteisiin sekä ratkaisemaan ongelmia.

Leikin avulla voimme parantaa suhteita ja yhteytesi muihin. Yhdessä nauraminen, samat kyvyt pelissä ja hauskuuttelu voivat lisätä empatiaa, myötätuntoa ja läheisyyttä muiden kanssa. Tämän seurauksena opimme luottamaan toisiinsa ja sitoutumaan paremmin. Leikin ei tarvitse sisältää tiettyä toimintaa; se voi olla myös mielentila. Leikkisän luonteen kehittäminen voi auttaa sinua irrottautumaan stressitilanteissa, murtamaan jään muukalaisten kanssa, hankkimaan uusia ystäviä ja muodostamaan uusia liikesuhteita. Vaikka tietysti kaikki eivät ota vakavasti tällaista ajattelutapaa, ja siksi on noudatettava varovaisuutta.

Ryömiminen lattialla vauvasi kanssa tai nousu polvilleen leikkiäkseen pienen lapsen kanssa on elintärkeää sekä lapsen henkiselle kehitykselle että omalle terveydellesi. Se auttaa vahvistamaan sidettäsi lapsesi kanssa ja saattaa opettaa sinulle muutaman uuden asian lapsestasi, jota et tiennyt.

Leikki on välttämätöntä lasten sosiaalisten, tunne-, kognitiivisten ja fyysisten taitojen kehittämiselle. Itse asiassa leikki on kaikkea muuta kuin ajan hukkaa, todellisuudessa lapsesi oppii usein eniten leikin aikana. Siksi on tärkeää olla osa tätä, ja paitsi antaa opastusta myös ymmärtää lastasi. Olipa kyse lapsesta, joka pelaa kukkuu -leikkiä tai sitten lapsi tai vanhempi lapsi, joka pelaa lautapeliä, leikki kehittää sosiaalisia taitoja, stimuloi lapsen mielikuvitusta ja tekee lapsista paremmin sopeutuneita, älykkäämpiä ja vähemmän stressaantuneita. Joten seuraavan kerran, kun lapsi kohtaa uuden tilanteen, vaikka hänellä ei olisi tarvittavia työkaluja siitä selviämiseksi, niin se on helpompaa. 

Sen lisäksi, että leikki auttaa lapsesi kehitystä, se voi myös lähentää ihmisiä toisiinsa ja vahvistaa vanhempien ja lasten siteitä, jotka kestävät eliniän. Koska jotkut sellaiset kokemukset, etenkin kun olemme nuoria, on kaiverrettu muistoihimme ikuisesti. Joten rohkaise leikkiä, esittele rooleja lapsellesi, anna lapsen ottaa johtoasema, laita lapsi huomion keskipisteeseen ja mikä tärkeintä, anna lapsillesi jakamatonta huomiota. Tunne jäädä ulkopuolelle tai jäädä huomiotta on kauhea kaikille, puhumattakaan lapsesta.